ХАРКІВЩИНА: WEB-проект Харківської обласної універсальної  наукової бібліотеки

« Бібліографічні покажчики

 

Туризм на Харківщині.

Бібліографічний путівник [2008]

Природно-рекреаційні ресурси та історико-культурний потенціал регіону

зміст покажчика

 

Передмова

Видання містить бібліографічну і фактографічну інформацію про рекреаційний потенціал Харківської області з метою її оприлюднення серед широкого загалу читачів, краєзнавців, організаторів туристичної справи для подальшого розвитку туризму як активної форми відпочинку людей, задоволення їх культурно-пізнавальних, оздоровчо-спортивних потреб.

 

Складений посібник містить вибіркові матеріали стосовно тематичної спрямованості та часу видання документів. У покажчику представлено книги, статті із збірників, журналів і газет, видані в основному з 1991 р. та електронні документи. Видання підготовлено за фондами Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки та ресурсами мережі Інтернет.

 

Бібліографічні відомості згруповано за 4-ма тематичними розділами:

 

  • Туризм на Харківщині. Рекреаційні ресурси (оглядова стаття)
  • Природні рекреаційні ресурси Харківського регіону (загальні роботи).
    (природно-заповідний фонд Харківщини: національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, заповідні урочища, пам'ятки природи, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення; рекреаційні ліси, зелені зони міст та приміських територій, водні рекреаційні ресурси).
  • Природно-оздоровчі ресурси Харківщини (санаторії, курорти, оздоровчі табори та ін.).
  • Історико-культурні ресурси Харківського регіону
    (історико-культурні заповідники, пам'ятки історії та монументального мистецтва, пам'ятки архітектури та містобудування, пам'ятки археології, музейно-колекційні ресурси).

 

Матеріали у розділах та підрозділах розташовано за алфавітом опису документів, адміністративно-територіальним поділом Харківської області.

 

Бібліографічний опис документів здійснено за чинними в Україні стандартами (ДСТУ ГОСТ 7.1: 2006 (*) “Бібліографічний запис. Загальні вимоги та правила складання” , ГОСТ 7.12-93 “Сокращение слов в русском языке. Общие требования и правила”, ДСТУ 3582-97 “Сокращение слов в украинском языке в библиографическом описании. Общие требования и правила”). При необхідності опис супроводжується довідковими анотаціями. Документи, неопрацьовані de visu, позначено астериском (*), у деяких випадках подається неповний опис.

 

Бібліографічний масив путівника доповнюють оглядова стаття “Розвиток туризму в Харківському регіоні” та довідкові матеріали про окремі види рекреаційних ресурсів Харківщини у вигляді списків їх назв, які подано додатком у кінці тематичних розділів, підрозділів покажчика. В оглядовій статті застосовані відсилки до бібліографічного покажчика (порядкові номери опису – у квадратних дужках). Представлені допоміжні іменний та географічний покажчики розширюють пошукові можливості посібника.

 

(*)- В опису не вказано загальне позначення матеріалу документів терміном «Текст»

 

 

Укладач: Єрофєєва Г.М.
Редактор: Грайворонська Н.І.
Відповідальний за випуск: Сашкова Л.О.

 

зміст покажчика